Järjestelmän edut

 • Mahdollistaa tarkan kuljettajien arvioinnin & koulutuksen
   
 • Täysin uudenlainen laatumittari kuljeuksien kilpailutuksissa
   
 • Kehittää taloudellista ajoa eli tuottaa säästöjä polttoaine- ja huoltokustannuksissa
   
 • Vähentää onnettomuuksia ja pelastaa ihmishenkiä
   
 • tehostaa turvallista ja taloudellista ajoa

   

 

 


          

TÄYSIN UUSI TAPA MITATA AJOTAPAA JA KOULUTTAA KULJETTAJIA TALOUDELLISEMPAAN AJOON 


Mobileye + Kiho PILOTTIHANKKEEN TARKOITUS                                                            Lataa esite !

Hankkeen tarkoituksena on selvittää, että kuinka paljon Mobileye vaikuttaa kuljetusyrityksen kuljettajien ajotapaan ja sitä kautta lisää turvallisuutta ja taloudellisuutta. Tulosten pohjalta lasketaan investoinnin takaisinmaksuaika ja pohditaan laitehankinnan kannattavuutta.


MITATTAVAT PARAMETRIT          
 

Mitataan kuljettajan käyttämää turvaväliä, mahdollisten vaaratilanteiden lukumääriä ja polttoaineen kulutusta.TOTEUTUS

Valitaan sopiva testiryhmä joiden ajoneuvoihin asennetaan Mobileye –turvajärjestelmä + Kihon tiedonkeräysjärjestelmä. Ensimmäisen ”sokkojakson” (vähintään 2 viikkoa, suositus 1 kuukausi) aikana järjestelmä vain kerää dataa kuljettajan ajotyylistä, mutta ei anna kuljettajalle mitään hälytyksiä. Tämän jakson jälkeen Mobileyen hälytysjärjestelmä kytketään päälle ja opetetaan kuljettajille, että miten Mobileye toimii.TULOKSIEN ANALYSOINTI

Varsinaisen testijakson jälkeen verrataan kuljettajan käyttämää turvaväliä ennen ja jälkeen Mobileyen antamien hälytyksien. Mikäli turvaväli on merkittävästi kasvanut ja hälytyksien määrä pudonnut, niin voidaan todeta, että Mobileye on vaikuttanut kuljettajan ajotapaan. Lisäksi analysoidaan, että onko ajotavan muutok-sella ollut korrelaatiota polttoainekustannuksiin.
 

ANALYSOINTI Kiho -palvelussa

 • Data tallentuu pilvipalveluun, josta tiedot ovat saatavilla aina tarvittaessa.
   


TARJOUS PILOTTIHANKKEESTA KULJETUSYRITYKSELLENNE

 • Laitteet 1-2 ensimmäiseen ajoneuvoon -50% normaalihinnasta (Mobileye C270)!
 • Ei käyttökustannuksia pilottijakson aikana.
 • Pilottijakson jälkeen asiakas voi palauttaa laitteistot, mikäli ei ole tyytyväinen. Laitteiden hankintahinta hyvitetään palautuksen yhteydessä ja ainoastaan asennuskustannukset veloitetaan.
   

OTA MEIHIN YHTEYTTÄ JA KERROMME LISÄÄ PILOTTIHANKKEESTA
piirla@piirla.fi | +358 (0) 44  285 5188Mobileye | Älykäs kuljettajaa avustava järjestelmä

Mobileye on turvaratkaisu yhteentörmäysten välttämiseksi ja vahinkojen pienentämiseksi. Järjestelmän ydin on ajoneuvon sisälle tuulilasiin kiinnitettävä älykäs kamera. Mobileye’n teknologiaan perustuvat ajoneuvo-, kaista- ja reunaviiva- sekä jalankulkijahälytykset pelastavat ihmishenkiä. Mobileye on aina tarkkaavainen, se ei torku koskaan ja aina herpaantumattomana valmis antamaan kuljettajalle varoituksen äkillisestä vaarasta.
Mobileye 560 series järjestelmään voidaan liittää älypuhelin, jolla saadaan kerättyä tietoa mm. ajotavasta. Mobileye sovellus saatavilla Android ja  IOS käyttöjärjestelmille!

Kaistavahti
Varoittaa kuljettajaa näytöllä ja äänimerkillä, jos ajoneuvo tahattomasti pyrkii poikkeamaan ajokaistalta. Sellainen tilanne voi päätyä tieltä suistumiseen, ympäripyörähtämiseen tms. Järjestelmä mittaa pyörien etäisyyttä ajoneuvon molemmin puolin reuna- ja/tai kaistaviivaan. Tutkimukset osoittavat, että ajokaistalta kolareihin johtaneita ulosajoja on kyetty välttämään keinonäköön perustuvilla järjestelmillä jopa 65 %.

Törmäysvaroitin
- tunnistaa myös moottoripyöräilijän
Varoittaa kuljettajaa näytöllä ja äänimerkillä uhkaavasta peräänajosta edessä olevan auton tai moottoripyörän kanssa. Mobileye laskee aikaa törmäyshetkeen ottaen huomioon etäisyyden ja ajoneuvojen suhteellisen nopeuden. Tutkimukset osoittavat, että 1,5 sekuntia aikaisemmin saatu varoitus voi estää melkein 90 % kaikista peräänajoista.

Yliajovaroitin
- tunnistaa myös polkupyöräilijän
Varoittaa kuljettajaa näytöllä ja äänimerkillä uhkaavasta törmäyksestä ja mahdollises ta yliajosta jalankulkijan tai pyöräilijän kanssa. 71 % jalankulkijoiden kuolemantapauksista tapahtuu taajamissa. Mobieleye varoittaa jopa kaksi sekuntia ennen uhkaavaa yhteentörmäystä ja antaa näin kuljettajalle riittävästi aikaa reagoida.

 

Turvavälin tarkkailu
Monet kuljettajat aliarvioivat turvaetäisyyden. He eivät välttämättä tiedä, että jos etäisyys pysyy samana nopeuden kasvaessa, niin turvaväli lyhenee eikä heille jää riittävästi aikaa reagoida. Turvavälivaroitus annetaan näytöllä ja/tai äänimerkillä kun turvaväli lyhenee kriittiseksi. Turvavälin tarkkailujärjestelmät kuten Mobileye C2-270TM parantavat ajoturvallisuutta ja kykenevät tehokkaasti vähentämään peräänajoja; erilaisten tutkimusten mukaan jopa 75 %.

Nopeusrajoituksien tunnistus
Kamerapohjainen nopeusrajoituksien tunnistus kertoo kuljettajalle sen hetkisen alueen nopeusrajoituksen ja ylinopeuden mikäli kuljettajalle on ylinopeutta alueen rajoitukseen nähden. Kamera tunnistaa kaikki Euroopan nopeusrajoitusmerkit niin työmaa-alueilla kuin esim. vaihtuvat digitaaliset nopeusrajoituksetkin. Auttaa kuljettaja välttymään turhilta ylinopeussakoilta ja ajamaan turvallisemmin.

Älykäs kaukovalojen ohjausautomatiikka (lisäominaisuus)
Ohjaa ja hallitsee automaattisesti oikeaa valojen käyttöä. Vaihtaa kaukovaloille automaattisesti kun pimeällä ei ole muuta liikennettä edessä tai tulossa vastaan. Tämä ominaisuus on aktivoitava erikseen asennuksen yhteydessä eikä toimi kaikkien ajoneuvojen ja ajovalojen kanssa, joten saatavilla erillisenä lisäominaisuutena.

Lataa esite !


Tekniset tiedot:
 • kameran katselukulma 40° x 30° (Leveys ja Korkeus)
 • ajoneuvon normaali tunnistusetäisyys: 80 metriä
 • käyttöjännite: 12 – 14 V DC
 • käyttölämpötila: -35°C - +80°C
 • tosiaikainen kuvankäsittely 15 FPS Mobileye, EyeQ2® -keinonäkösiru
 • säädettävä kaupunkiliikenteen / taajaman peräänajovaroittimen herkkyys
 • säädettävä kaistavahdin herkkyys
 • säädettävä turvavälin pituus
 • säädettävä summerin voimakkuus ja näytön kirkkaus
 • automaattinen ilmoitus näkyvyyden taantumisesta (sumu, lumi- tai vesisade, huurtuminen)
 • luotettava toiminta jopa vaikeissa keliolosuhteissa
 • tiedonsiirto: CAN, RS485 ja J1939
 • syötetiedot: jarru, vilkut, nopeus, pyyhkijät ja kaukovalot